VOS PRESENTEM EL NOSTRE LEMA!

“Vos done un manament nou: que vos estimeu els uns als altres. Que, com jo vos he estimat, així vos estimeu els uns als altres. Tothom coneixerà que sou deixebles meus: si vos teniu amor els uns als altres. »” Jn 13, 34-35

Són molts els moments en què en l’escriptura es parla de l’Amor. En el context de l’últim sopar, quan Jesús els diu als deixebles que li queda poc temps d’estar amb ells, que el buscaran i no el trobaran, que no poden anar amb Ell, Jesús els dóna un manament nou (nou perquè Jesús amb la seua mort i resurrecció dóna un nou sentit a l’Amor i també perquè el converteix en el signe que va distingir els cristians). Ell mateix ho fa possible i veritable també en nosaltres.

 

Cada element que apareix al lema té un significat. Si tens curiositat a continuació deixem l’explicació.

Estimeu-vos com jo vos he estimat! Amb la imatge del Bon Pastor que dóna la vida per les seves ovelles. Aquesta és la forma en què ens Estima Déu.

El mateix missatge “Estimeu-vos” indicant el que devem, el que necessitem fer i que facen amb nosaltres, “Estimeu-vos”. I com, com Ell ens ha estimat. Sobre aquest “com” veiem una Creu dins d’un cor, podríem veure una forma més humana d’estimar (cor) i una més divina / cristiana (creu) i dins d’una bafarada perquè és el que transmetem, més que amb les paraules amb els nostres gestos i actituds, amb la nostra manera de fer. Amb Jesús vivint dins de nosaltres els cristians podem estimar i fer-ho amb el cor.

 

El “Com jo us he estimat” ens indica dues qüestions, ambdues molt importants. D’una banda, ens indica com fer-ho, com Ell, pel que necessitem conèixer com ho ha fet i tractar de “imitar”. De l’altra, no menys important, afirma que amb nosaltres Ell ho ha fet, ens ha estimat, encara que alguns puguen dubtar-ho o no tenir consciència d’això.

El “Jo” representant l’Eucaristia. De el Bon Pastor ix una línia amb cercles fins al “Jo” de l’Eucaristia.

Perquè és Ell qui fa possible que nosaltres podem estimar i és en l’Eucaristia, on ens alimentem d’Ell amb el seu cos i la seua Paraula, amb l’experiència de formar part d’un cos que és l’Església on creixem, aprenem i ens enfortim per estimar i descobrir-nos estimats.

La família (en aquest any de la família) portada a les seues mans i presentada per Ell com a espai privilegiat on conèixer i experimentar l’amor, i el col·legi com a extensió d’aquest espai privilegiat de creixement personal. En tots dos casos, sempre sostesos per Ell, sense Ell no podem.

L’empremta com a símbol de la marca que el col·legi deixa en l’alumne, la que cadascuna de les persones, cada professor, cada adult de l’escola deixa o pot/ha de deixar en l’alumne i la que cada un dels alumnes deixa en nosaltres . L’empremta que Déu Pare, Fill i Esperit Sant deixa en cadascú de nosaltres, membres de la comunitat educativa concreta.

Durant aquest curs anem a acompanyar els alumnes perquè puguen aprofundir en el gran Amor que Déu els té i en que també compta amb cadascú d’ells i amb cadascú de nosaltres perquè molts puguem tenir experiència d’aquest Amor.